fredag 29. januar 2016

Stjerneskudd: Snømann-oppgaver

Stjerneskudd er en voksende samling med gratisoppgaver. Bare å printe og ut og ta med i klasserommet! Pin nå og skriv ut senere!

Stjerneskudd-serien er noe jeg har gledet meg lenge til å dele med dere, og nå er endelig tiden kommet! Kort fortalt handler serien om at jeg har lyst til å gi noe tilbake til alle som støtter meg i arbeidet mitt med Malimo Mode. Å kunne gjøre en lidenskap for undervisning og selvlaget undervisningsmateriell om til en hobby - og videre om til en del av livsgrunnlaget for meg og min lille familie ... ja det er rett og slett fantastisk. Jeg er utrolig takknemlig!

Stjerneskudd-serien skal bestå av oppgaver og materiell som du kan skrive ut og ta med deg rett inn i klasserommet. De blir lagt ut gratis, og vil alltid være tilgjengelig gratis. Noen kan være utdrag fra større pakker/undervisningsopplegg jeg har, men de fleste vil være selvstendige. Jeg håper at dere vil syns de er nyttige, lærerrike og ikke minst tidsbesparende!

Hvilke trinn er Stjerneskuddene egnet til?
Hvorfor er det et spenn på flere trinn på hvert Stjerneskudd?
Hvilke fag kommer det Stjerneskudd i?
Hvor kan jeg finne gamle Stjerneskudd?
Hvordan kan jeg bli varslet når det kommer et nytt Stjerneskudd?
Svaret på alle disse spørsmålene finner du på samlesiden for Stjerneskudd!

Nå til innleggets hovedpoeng!

Stjerneskudd er en voksende samling med gratisoppgaver. Bare å printe og ut og ta med i klasserommet! Pin nå og skriv ut senere!


Snømann-oppgavene finnes på bokmål, nynorsk og engelsk i samme nedlasting. Nivåmessig vil oppgavene plassere seg omtrent midt på barnetrinnet, selvfølgelig avhengig av elevene. Last ned, skriv ut og se om det er noe for dine elever! Oppgavetypene er som følger:
  • Finn veien til snømannen; elevene skal farge alle tallene som hører til 4-gangen, og finne veien frem til snømannen. 
  • Ord-i-ord; elevene skal lage så mange nye ord de klarer med bokstavene fra hovedordet. 
  • Tallkjeder; tallet i den store snøballen skal være summen av de to små snøballene. 
  • Snøballkast (skriveoppgave); elevene får lese en kort tekst om Sondre Snømann som er uheldig og kaster en snøball i hodet på en jente i klassen. Hva skjer videre? Elevene skriver en kort tekst. 
  • Adjektiv; elevene skal skrive adjektiv som kan beskrive en snømann!

Last ned opplegget ved å trykke her!


Jeg håper det første Stjerneskuddet faller i smak! Jeg har mange slike oppgavesett på blokken, så følg med videre etterhvert som de legges ut. Hvis du syns oppgavene var kjekke hadde jeg satt pris på om du ville delt linken hit med en venn! :-)

Hjertelig hilsen,

4 kommentarer:

  1. Så fine oppgaver. Fint at de spriker litt i vanskelighet, det gjør at de med letthet kan tilpasses en hel klasse.
    Gleder meg til å bruke de.
    Ha en fin helg!
    Linda

    SvarSlett
  2. Takk! Det er utrolig vanskelig å lage noe som passer for alle! Litt variert vanskegrad gir i alle fall muligheten til flere. :) God helg!

    SvarSlett
  3. Så flotte oppgaver, fortsett med det! :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk Irene, kjekt å høre! Og ja, det blir mange! :D

      Slett