torsdag 28. januar 2016

En helt ny lærerblogg!

Jeg og samboeren min, Jørgen!
Heisann! Tusen takk for at du ser innom bloggen min!
Jeg heter Maren og står bak læremidlene hos Malimo Mode. Målet med bloggen er å dele av det som inspirerer meg fra klasserommet og livet på skolen. Ikke minst vil jeg skrive om ulike opplegg jeg lager og dele haugevis av gratismateriale!

Jeg er født og oppvokst i Trøndelag, men har flyttet til vestlandet i voksen alder. Jeg bodde ett års tid i Skottland, før jeg fant veien til fantastiske Bergen! Jeg forelsket meg i den typiske vestlandsnaturen - fjorder og fjell! Dette førte til at jeg ble boende i Bergen i nesten 8 år.

Etter å ha jobbet med forsikring og IT i mange år var det på tide å finne ut hva jeg egentlig ville drive med i livet. I arbeidslivet hadde jeg jobbet med opplæring av voksne, og jeg følte det var noe jeg mestret godt. Å undervise, forklare og oppmuntre føltes veldig rett!

Jeg begynte på lærerstudier ved Høgskolen i Bergen, i det første kullet på den nye GLU-utdanningen. Jeg gikk Grunnskolelærer 1-7, og skrev min bacheloroppgave innen emnet vurdering for læring. Fagsammensetningen min på studiet ble norsk, matematikk, samfunnsfag og mye engelsk. Skulle gjerne hatt tid til mer!

En helt ny lærerblogg! Fokus på livet i klasserommet, lærerlivet generelt, undervisningsopplegg, klasseledelse, relasjoner, organisering og mye mer! Målet med bloggen er å dele av det som inspirerer meg fra klasserommet og livet på skolen. Ikke minst vil jeg skrive om ulike opplegg jeg lager og dele haugevis av gratismateriale!
Bergen, med den nydelige Bryggen!
Jørgen og meg, på sjøen!
Jeg bor nå i Leirvik i Sogn med mannen i mitt liv, Jørgen. Det var på grunn av han at jeg valgte å flytte fra Bergen for straks to år siden. Vi eier et hvitt hus ved Sognefjorden, der vi bor på et lite nes. Vi ser veldig frem mot å starte en familie her! Bygda vi bor i er fredelig, det er i underkant av 1400 mennesker i hele kommunen! Jørgen jobber som driftsleder på fiskeoppdrett her ute, ikke langt fra der vi bor.

Jeg jobber fulltid ved den lokale skolen.  Jeg underviser først og fremst i engelsk, men også med innslag av andre fag. Skolen vår er en barne- og ungdomsskole, noe jeg syns er helt supert. Det er fint å få jobbe i et så stort aldersspenn, både med de yngste og eldste elevene. I tillegg til jobben som lærer pusler jeg med masteroppgaven min på programmet Master i Undervisningsvitenskap med fordypning i pedagogikk. Den fokuserer på hvordan kontinuerlig testing av elever kan påvirke dem. Jeg tror bestemt at overdreven testing er et hinder for læring, og enda viktigere: skadelig for elevenes selvfølelse og motivasjon.

Vi venter vårt første barn i mars 2016. Dette betyr at jeg skal ha mammapermisjon frem til rundt februar 2017. Det er en veldig spennende tid vi går i møte!

I tillegg til å være veldig opptatt av skole, undervisning og å lage materiell har jeg mange ulike interesser. Jeg er glad i scrapbooking, spesielt Project Life. Jeg har også en lidenskap for garn, og hamstrer langt mer enn hva jeg klarer å strikke opp! Vi ser veldig mye film og serier, listen med favoritter er lang. I tillegg er jeg glad i å gå på fjellet, noe som passer veldig fint når man er omgitt av fjord og fjell! Jeg elsker å ta bilder, og vil nok dele mange av dem med dere her!

En helt ny lærerblogg! Her er utsikten fra klasserommet! Bloggen har fokus på livet i klasserommet, lærerlivet generelt, undervisningsopplegg, klasseledelse, relasjoner, organisering og mye mer! Målet med bloggen er å dele av det som inspirerer meg fra klasserommet og livet på skolen. Ikke minst vil jeg skrive om ulike opplegg jeg lager og dele haugevis av gratismateriale!
Utsikt fra klasserommet - helt magisk!
En helt ny lærerblogg! Fokus på livet i klasserommet, lærerlivet generelt, undervisningsopplegg, klasseledelse, relasjoner, organisering og mye mer! Målet med bloggen er å dele av det som inspirerer meg fra klasserommet og livet på skolen. Ikke minst vil jeg skrive om ulike opplegg jeg lager og dele haugevis av gratismateriale!
Fra en av de faste rusleturene ved Sognefjorden!

Jeg håper å kunne kommunisere med lærere fra rundt omkring i landet på
denne bloggen, så legg gjerne igjen en hilsen!

Hjertelig hilsen,



PS! Det går an å følge bloggen min med Bloglovin'!

2 kommentarer:

  1. Hei Maren
    Jeg gleder meg til å følge bloggen din.
    Har lastet ned snømann oppgavene, bruker deler av de på 2. klassen min.
    Jeg koser meg med alt det fine du og alle dine kollegaer i "fem over fire" lager. Det er til stor inspirasjon og letter arbeidshverdagen masse.
    Kos deg den siste tiden før dere blir tre, selv om det er trangt og slitsomt, så er jo premien så uendelig fin.
    Klem Linda

    SvarSlett
    Svar
    1. Så kjekt Linda! Det er godt å høre at det vi driver med kan spare andre lærere for tid - man har jo MER enn nok å gjøre! :) Teller ned dager nå, gleder meg! Klem!

      Slett