torsdag 5. mai 2016

Ansvar for egen læring

Dette er en plakat jeg har lyst til å dele med dere. Alt for mange skynder seg gjennom oppgavene de får, og kunne nok gjerne lagt en mer helhjertet innsats ned. Selv om jeg har en serie med ventearbeid får de ikke utlevert noe før de kan svare på disse spørsmålene! Vi jobber med å ha fokus på å gjøre sitt beste, å lese oppgavene skikkelig, å gjøre det oppgavene spør etter mm.

Spørsmålene kan brukes til gode samtaler rundt arbeidsinnsats, det å gjøre sitt beste - og at det faktisk er godt nok! Jeg har opplevd at elever svarer ja på spørsmål 1 - og så nei på spørsmål 6. Kanskje trenger de da litt oppmuntring og å få høre at det å gjøre sitt beste faktisk er godt nok!

Last ned denne gratis plakaten som fokuserer på ansvar for egen læring. Bokmål og nynorsk!

Plakatene finnes med flere ulike kombinasjoner av skrift (med skygge, delvis med skygge, uten skygge og svarthvitt) - og selvfølgelig både på bokmål og nynorsk!

Last ned plakatene her!


Skriv ut og heng den opp i klasserommet som en påminner til elevene, samtal gjerne om den fra tid til annen og jobb på den måten med gode arbeidsvaner! Når de kan svare på alle spørsmålene er de klare for nye oppgaver - for eksempel disse ti gratis arbeidsarkene. Finn også andre kjekke oppgaver til gratis nedlasting i Stjerneskudd-samlingen min!

Hjertelig hilsen,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar